Mindfulness: Stilzitten als een Kikker

‘Stilzitten als een Kikker’ is een mindfulnesstraining voor kinderen van 5 – 12 jaar. De training is onderdeel van de mindfulnessmethode ‘Aandacht werkt’ van Eline Snel. De training is geschikt voor kinderen mét en zonder concentratieproblemen, mét en zonder gebrek aan zelfvertrouwen, pijn of lichamelijke klachten en ook voor kinderen met angst of somberheidsklachten. Ook kinderen zonder specifieke klachten zijn welkom.

Kinderen hebben het vaak te druk, net als volwassenen. Ze kunnen niet slapen, zijn snel afgeleid en vaak onrustig. Ze hebben hun hoofd vol piekergedachten. De 'aanknop' doet het wel, maar waar zit de 'stopknop'? Door kinderen al jong in contact te brengen met mindfulness leren ze beter te observeren en zich te concentreren, in contact met hun lichaam te zijn en zichzelf tot rust te brengen.

In de training wordt gewerkt aan het verbeteren van de concentratie, het zelfvertrouwen, de veerkracht en de omgang met kort- en langdurende spanning. Uit onderzoek blijkt dat kinderen na mindfulness vriendelijker worden voor zichzelf en anderen en dat pestgedrag afneemt.

Trainingsinhoud

Doelgroep: 5 – 12 jaar
Aantal bijeenkomsten: 8 kindbijeenkomsten en 2 ouderbijeenkomsten
Duur: 45 - 60 minuten per sessie
Groepsgrootte: maximaal 15

Kosten
De kosten voor het volledige 'Stilzitten als een Kikker' trainingspakket, inclusief werkboekjes en naslagwerk voor de leerkracht, bedragen 1750 euro.

Voor meer informatie over de mindfulnesstraining 'Stilzitten als een Kikker' kunt u het onderstaande filmfragment bekijken.

 

Wanneer u op zelfstandige basis op zoek bent naar een mindfulnesstraining voor uw zoon of dochter, verwijzen wij u graag door naar www.praktijk-pop.nl. Vanuit Praktijk POP wordt er individueel of in kleine groepjes leeftijdgenoten mindfulness gegeven door een gecertificeerd mindfulnesstrainer.